//Mr. Ariff Nizamuddin Vs Mrs. Amira Najwa
The Intro
Entries About Linkies Stuff



Hi, Assalamualaikum. Saya sayang "gulahati" saya, saya perlukan "gulahati" saya, walaupun kekadang buat perangai jugak. mihmihmih :love:


My Tagboard
  • URL blog only
  • Click Go once only
  • Don't ever you want to SPAM
  • )!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->


    Credits!
    Template: Us Us
    Inspired By: arezayreen
    Basecode By: Mrs.Ayreen Mrs.Ayreen
    Others:   


    Tutorial 18 : Header Bergerak Bila Di Sentuh
    Saturday, December 10, 2011 • Permalink • Add comment {1}
    Okey yangggg .. hehehe , korang suke tak tengok header blog ni bergerak bergerak .. macam bila sentuh comel kan? daripada bentuk comel , macam senget sket kan? hehe .. so, jum .. follow cara di bawah ni ..

    1. Sign in blogspot > design > Edit Html

    2. cari code di bawah ni , nak senang tekan ctrl F sahaja okey ?

     /* Content

    korang akan jumpe mende alah ni macam ni ..

     /* Content
        ----------------------------------------------- */

    3. korang letak je code ni di bawah code yang korang cari tadi  .. 

    #header:hover{
    -webkit-transition-duration: 2s;
    -moz-transform: rotate(7deg);
    -webkit-transform: rotate(7deg);

    contoh mende alah macam ni kan ..

    /* Content
        ----------------------------------------------- */
    #header:hover{
    -webkit-transition-duration: 2s;
    -moz-transform: rotate(7deg);
    -webkit-transform: rotate(7deg);

    4. nak senang , korang just preview dulu , then baru SAVE .. *bile dah puas hati lah*

    Kalau korang tak jumpe content tuh .. korang cari macam ni lah ..

    /* Header

    lepas tu , korang just amek dan pastekan macam kat atas tu ..

    /* Header
    ----------------------------------------------- */
    #header:hover{
    -webkit-transition-duration: 2s;
    -moz-transform: rotate(7deg);
    -webkit-transform: rotate(7deg); 

    Selamat Mencuba ^^

    Labels: